מדריכים יקרים, לפני שאתם מתחילים
לשחק, כמה עצות חשובות…
לשחק, כמה עצות חשובות…
- בחירת המשחק - בחרו משחק המתאים לאופי הקבוצה שלכם (גיל, מספר החניכים, מספר בנים/בנות, מצב רוח וכישורים ויכולות שלהם), למקום בו הוא נערך (תופסת משחקים בחוץ), ולשעה (למי יש כוח לרוץ בסוף יום פעילות?).
- הכנה – התכוננו היטב ודעו מהם חוקי המשחק אותו אתם רוצים להעביר, ומהו הציוד הנדרש להעברתו המוצלחת (תמיד טוב שיש כדור קטן בתיק).
- התחלת המשחק – הסבירו את המשחק בצורה כמה שיותר פשוטה וברורה (מהי מטרת המשחק? איך יודעים מי מנצח?), אך אל תרבו בהסברים – המחשה והדגמה על ידי המדריך תוך כדי משחק משלימים את החסר. בסופו של דבר עדיף להוסיף כללים תוך כדי משחק, ולהתחיל לשחק כמה שיותר מהר.
- במהלך המשחק - אתם לא צופים במשחק, ואתם לא שופטים בלבד – אתם מנהלים אותו!!! תשתתפו, תלהיבו, תשפטו תארגנו, ותדאגו שהוא מתנהל על פי החוקים שקבעתם.דאגו לשתף את כ-ו-ל-ם במשחק, ועודדו במיוחד את החלשים. חשוב להגיע למצב שבו כל הקבוצה, גם אלה שנפסלו, משתתפת בצורה זו או אחרת (ניתן לתת נקודות למי שנפסל, להוסיף קושי או לקחת משכון שיוחזר בסוף המשחק).
- שימו לב! - גם המשחק הכי טוב נכשל כישלון חרוץ אם אחד החניכים נפגע או נפצע. היו זהירים ושחקו משחקים בטוחים, גם על חשבון ההנאה.
- סיום המשחק – משחק מפסיקים בשיא – משחק שנגמר עם טעם של עוד הוא משחק טוב, אל תחכו שימאס!
- טיפ חשוב – תגוונו! נסו משחקים חדשים, אל תיכנעו לדרישות החניכים לשחק משחקים מוכרים. ארגנו לעצמכם פנקס משחקים פרטי, וכך תמיד תהיו מוכנים לשלוף משחק.